Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Nápoly linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között: Nápoly - Nesis [5. oldal]
részletek »

Nápoly képes leírás: Nápoly - Nesis [5. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: napoly.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 110 db
Nápoly fórum

Nápoly fórum

Nápoly, mint az egyik legnagyobb és turisztikailag legvonzóbb Olasz város számos érdekességgel szolgálhat. Látnivalóiról és a környék nevezetességeiről, így például a Vezúvról és Pompey-ről szól ez a fórumtéma. Sokak szerint kissé koszos város nem mindenkinek fog tetszeni, mások kihagyhatatlannak tartják. Olvasd el mások mi írnak Nápolyról, vagy oszd meg saját utazási élményeid.

Nápoly idegenvezetés Kovács Ágnes helyi magyar idegenvezetővel!

Nápoly idegenvezetés Kovács Ágnes helyi magyar idegenvezetővel!

Nápoly a ?legolaszabb olasz város, ahol a szűk sikátorokból állandóan robogós fiatalok özönlenek ki (esetenként robogónként hárman-négyen is), a nagytöbbség hamis Dolce & Gabbana vagy Gucci cuccokban jár, eszeveszetten és látszólag teljesen rendszertelenül vezet, senki sem mozdul ki otthonról napszemüveg nélkül, valamint Itália-szerte itt sütik a legfinomabb pizzát.

Nápoly látnivalói

Nápoly látnivalói

Nápoly a legnagyobb Dél-Olasz város, ami több dolog miatt híres. Számos látnivaló, művészeti, történelmi emlék található a városban, de Nápoly határában van Vezúv is, ami meghatározza a környék képét. További látnivalók a környéken Pompei elpusztult városa, valamint a Sorrento-félsziget. Meg kell említeni azonban, hogy a turisták által nem annyira látogatott részeken sok a szemét.

Nápoly művészete

Nápoly művészete

Annak ellenére, hogy hosszú időn keresztül Nápoly volt Európa második legnagyobb városa, művészeti szempontból nem hagyott különösen mély nyomot a kontinens kultúrájában. Giorgio Vasari állította, hogy előtte Giotto volt az utolsó, aki a városban alkotott. A művészetek iránti érdeklődés a XVII. század során lendült fel és a század végére, a számos külföldi művésznek köszönhetően, Itália egyik legjelentősebb városa lett. A városban megfordultak többek közt: Caravaggio (Michelangelo Merisi), Paul Brill, Goffredo Wals, François de Nomé, Guido Reni, Matthias Stomer, Diego Velázquez, Pietro Novelli (il Monrealese), Artemisia Gentileschi, Domenichino (Domenico Zampieri), Johann Heinrich Schönfeld, Viviano Codazzi, Giovanni Lanfranco, Charles Mellin, és Giovanni Benedetto Castiglione. A XVII. század első felének meghatározó alakja José de Ribera volt, aki 1616-ban költözött a városba, miután rövid ideig Parmaban, Bolognaban és Rómában alkotott. A nápolyi művészek, Salvator Rosa kivételével, szinte ismeretlenek voltak Európában így műveik hiányoznak a nagy gyűjteményekből. A XVII. század második felének meghatározó alakja Luca Giordano volt, aki szülővárosa mellett, Firenzében, Rómában és Madridban is dolgozott. A nápolyi iskola legkiemelkedőbb alakja Francesco Solimena volt, aki a XVIII. század első felében élt és alkotott a városban.

Nápoly repülőjegy

Nápoly repülőjegy

Hazai repülőjegy foglaló portál. Online repülőjegy kereső, valamennyi légitársaság repülőjegy ajánlata egy oldalon. Összehasonlítható repülőjegy árak. Független repülőjegy kereső, a legalacsonyabb napi repülőjegy árak az oldalon. Olcsó repülőjegyek a legnépszerűbb városokba. Online foglalás, szakszerű magyar ügyfélszolgálat.

Nápoly repülővel 2010

Nápoly repülővel 2010

1. nap: Budapest - Nápoly - Sorrento Elutazás menetrendszerinti járattal. Érkezés Nápolyba késő délután, majd transzfer a Sorrento környéki szállodába. 2. nap: Sorrento - Positano - Amalfi - Ravello Reggeli a szállodában, majd utazás Positano festői kisvárosába végig Európa egyik legcsodálatosabb partszakaszán, az 50 km hosszú Amalfi partvidéken. Panoráma megálló Positano-nál, látogatás a Smaragd Barlangban majd továbbutazás Amalfiba. Felkapaszkodhatunk a Dóm XI.századi bronzkapujához, majd mai utolsó állomásunk az Amalfi part legbájosabb városa Ravello. (Ár: 30EUR/fő) 3. nap: Capri Hajókirándulás Capri szigetére. Capri városában Augustus császár kertjéből fotózhatjuk a Faraglioni sziklákat, majd kisbusszal átutazás Anacapri városába ott az Axel Munthe villa megtekintése után délután szabadidőben lehetőség van fürdésre vagy sziget körüli hajókázásra, esetleg a Kék-barlang megtekintésére. (Ár: 80EUR/fő) 4. nap: Szabadprogram - pihenés a tengerparton Egész napos szabadprogram, pihenéssel a szállodához tartozó tengerparton. Este vacsora után fakultatív Sorrento By Night Tarantella esttel. Részvételi lehetőség egy látványos folklórműsoron Sorrentoban. (Ár: 30EUR/fő)

Nápoly szállás - olaszországi szállások

Nápoly szállás - olaszországi szállások

A dél-olaszországi Campania tartomány egyik legcsodálatosabb üdülőhelye, s egyben székhelye is Nápoly. A pizza hazájaként is emlegetett város a Tirrén-tenger partján fekszik, s megszámlálhatatlan pihenni vágyó turista tölti ott a vakációját nem csak nyáron, hanem egész évben. A Kozmapolitan &Vari utazási iroda segítségével Ön is rátalálhat egy igényes, jól felszerelt nápolyi szállásra, ahol egy felejthetetlen olasz tengerparti nyaraláson vehet részt, tele napsütéssel és rengeteg élménnyel. Keressen fel minket bátran a weboldalunkon feltüntetett elérhetőségeinken!

Nápolyi apartman - Cuore di napoli

Nápolyi apartman - Cuore di napoli

Az apartman -Cuore di Napoli- Nápoly központi részén helyezkedik el, ideális nyaralásra, városlátogatásra, és a környező látványosságok bejárására. Ez egy rövid sétára található a Nemzeti Régészeti Múzeum illetve az óváros is néhány percnyi sétával elérhető. A metróállomás Piazza Cavour 20 méterre van az apartmantól, buszmegálló, étterem, üzletek is 50 méterre vannak.

Nápolyi beszámoló

Nápolyi beszámoló

Nápoly egy nagyon érdekes hely, a nápolyiak talán a legarogánsabbak és a leghangosabbak egész Olaszországban. Utálják a közlekedési szabályokat (nem is tartják be), utálják a biztonsági övet (ők voltak az elsők Olaszroszágban, akik biztonsági öv mintájú fehér pólóban vezettek).

Hirdetés
Nápolyi Épületek

Nápolyi Épületek

Ez pedig itt a kopottságában is szép, szépségében is kopott utcafront, ami engem színeiben kapott meg. Ilyen koptt épület nálunk is sok van, de valahogy nem ilyen... Vagy a szomszéd fűje mindig zöldebb.

Nápolyi Látnivalók

Nápolyi Látnivalók

Nápolyban nem szabad kihagyni: - Ciro éttermet a Mergellina állomásnál - Ziateresa éttermet a Castel dell'Ovonál - Pizzeria da Michele pizzériát a vasútállomásnál - Pizzeria da Brandi a Piazza Plebiscitohoz közel a via Chiaia-n - Castel dell'Ovo, Piazza Plebiscito, Piazza Municipio, Maschio Angioino kastély - Sant'Elmo kastély, Certosa di San Martino múzeum - és persze a vulkán (Torre del Grecon keresztül) Búvárkodásra az alábbi helyeket ajánlotta: - kiindulás Baiaból (ott érdemes búvárközpontot keresni) - Formicherack nevű merülőhely Vivara és Ischia között Procidában - általában az öbölben roncs, merülőhely sok van - Sant'Angelo d'Ischia merülőhely, ahol pár száz méterre a parttól százméter mélybe zuhan a sziklafal

Nápolyi nyaralás - Neckermann utazások

Nápolyi nyaralás - Neckermann utazások

Nápolyi utazások széles választékban! Szeretne elutazni családjával Nápoly festői szépségű tájaira? Netán nápolyi nyaralást tervez barátaival? Látogasson el a Neckermann honlapjára, a www.neckermann.hu oldalra, ahol kedvére válogathat utazások, nyaralások, szállások közül! Honlapunkon további információkat olvashat Nápolyról.

Nápolyi nyelv

Nápolyi nyelv

A nápolyi nyelv (saját elnevezése lengua napulitana, napulitano, névelővel 'o nnapulitano) az indoeurópai nyelvcsalád itáliai ágán belül az újlatin nyelvek italo-dalmát csoportjába tartozó nyelv (pontosabban egymáshoz közel álló nyelvjárások összessége) több mint 7 millió beszélővel elsősorban Nápolyban és Dél-Olaszországban (Abruzzo, Basilicata, Calabria, Campania, Molise és Puglia régiókban). Két főbb változata miatt nevezik nápolyi-calabriai nyelvnek is. Régebben nem tartották önálló nyelvnek, hanem csupán az olasz nyelv egyik déli dialektuscsoportjának (nápolyi és campaniai dialektusok); a nyelvészek egy része ma is így beszél róla. Az UNESCO azonban 1998-ban önálló regionális nyelvvé nyilvánította. A toszkán dialektuson alapuló olasz köznyelvvel nem teljesen jó a kölcsönös érthetőség, mivel a nápolyi nyelv néhány lényeges ponton nyelvtanilag is erősen különbözik az olasztól, ilyen például a semlegesnemű főnevek megléte. A nápolyi nyelv nem egységes: számos nyelvjárásra oszlik, ennek ellenére minden nyelvjárás kölcsönösen érthető Nápoly városának nyelvjárásával. Nagy kulturális és történelmi jelentőségű nyelv, számos olasz dal, népdal ezen a nyelven íródott, köztük a világhírű 'O sole mio. Története során a nyelvet jelentős francia, spanyol, illetve normann, de görög és arab hatások is érték, amelyek főként a szókincsben hagytak nyomokat.

Nápolyi öböl gyöngyszemei:Sorrento, Capri, Pompei, Vezúv

Nápolyi öböl gyöngyszemei:Sorrento, Capri, Pompei, Vezúv

Idén nyáron úgy döntöttünk meghódítjuk Nápolyt és látnivalóit. Van ez a mondás: Nápolyt látni és meghalni,Nápolyt látni és megszeretni. Nos, ez elsőre nem tűnik olyan igaznak, mert ahogy a legolcsóbb reptéri 3S busz bevitt minket Nápoly fő központjába, a Piazza Garibaldira, igencsak elcsodálkoztam. Ugyanis innen nézve nem tűnik olyan szépnek a világhírű város. Inkább zsúfoltnak és koszosnak. De hát tudjuk hogy Nápoly tele van szeméttel, de hogy ennyivel? Sebaj,a szemét hagyján, de a közlekedés is furcsa egy nyugat-európai ember számára. Nem tartja be senki a közlekedési szabályokat, áthajtanak itt-ott a piroson, a gyalogosok ott mennek át ahol tudnak, nem nagyon érdekel senkit.

Nápolyi-öböl szépségei

Nápolyi-öböl szépségei

Érkezés Nápoly repülőterére a reggeli órákban majd félnapos panorámás városnézés. A Posillipo-hegyről megtekinthetika lábuk alatt elterülő Nápoly-öbölt (a Vezúvot, Ischia, Procida és Capri szigeteit és persze Nápoly városát). Panoráma úton haladnak le a tengerparti sétány felé. Ez a hosszú sétány Nápoly egyik csodája: jobbról a tenger, balról pedig a város, mint egy görög színház öleli át az utazót domboldalra felkúszó városnegyedeivel. Az utazás érinti a Tojásvárat, a Castle Nuovo-t, a Királyi Palotát, a San Carlo Operaházat, az Umberto-galériát és a város lenyűgöző főterét, a Piazza del Plebiscito-t. Betekintést nyerhetnek a 'Spanyol negyedbe' is. Délután fakultatív autóbuszos kirándulás Sorrentoba, a Nápoly-öböl leghangulatosabb kisvárosába, mely egy hullámos fennsíkon fekszik, parkok, erdők, narancs-, és olajültetvények közt, a fennsík 20-40 m magas egyenes sziklafallal szakad a vízbe. Központja a kávézókkal teli Piazza Tasso, ahol érdemes kis időre megpihenni, mielőtt visszatérnek a szálláshelyre. Szállás Nápolyban.

Nápolyt látni Cezetával, 1964-ben

Nápolyt látni Cezetával, 1964-ben

Kevesen tudják ma már, mit jelentett az IKKA rövidítés, és mi volt ez az intézmény az 1950-es években. Én úgy emlékszem, az IBUSZ Külföldi Kereskedelmi Akció rövidítése volt a négy betű. Ma az IBUSZ szó hallatán mindenki az IBUSZ Utazási Iroda Kft.-re gondol, pedig eredetileg az IBUSZ szó jelentése egészen más volt: Idegenforgalmi, Beszerzési, Utazási és Szállítási Részvénytársaság (alapítva: 1902).

Nesis Hotel

Nesis Hotel

A Hotel Nesis egy új szálloda, mely Nápoly egy csendes részén található, mégis 10 perces sétára a város történelmi központjától. Szobák 39 szobája között standard és delux is található. Mindegyik szoba igen ízlésesen, otthonosan van berendezve. Légkondicionáló, telefon, televízió, rádió, széf és minibár áll a vendégek rendelkezésére. Szolgáltatások a közös terekben 24 órás recepció szolgálat, ingyenes parkoló, különböző programok özvetítése. Étkezési lehetőségek, bárok Büfé reggelit szolgálnak fel a vendégeknek; ezenkívül rendelkezésükre Konferencia szolgáltatások 80 fős terem nyújt teljes felszerelést rendezvények szervezéséhez (kávészünet, büfé, gála vacsora).

Tuti menü