Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Látnivalók - Érdekességek - Nápoly képes leírás - Nápoly.tlap.hu
részletek »

Látnivalók - Érdekességek - Nápoly - Nápoly.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: napoly.tlap.hu » Látnivalók - Érdekességek - Nápoly
Keresés
Találatok száma - 14 db
Az ellentétek városa, Nápoly

Az ellentétek városa, Nápoly

Látnivalók. Nápoly bejárását érdemes a Városház térről (Piazza Municipio) kezdeni, ahol elsőként a klasszicista Városháza (1819) ötlik szembe és II. Viktor Emanuel lovasszobra. Innen csak néhány lépésnyi távolságra áll az impozáns Castel Nuovo, amely 1279-82-ben épült Anjou I. Károly számára. A kastély egykor nápolyi királyok és alkirályok rezidenciája volt, a 15. században aragóniai I. Alfonz uralkodása alatt átépítették és kibővítették. Lenyűgöző látványt nyújt a kora reneszánsz diadalív (1467) és a Cappella Palatina és a Santa Barbara reneszánsz kapuja, ahova a belső udvaron keresztül jutunk, s innen lépcső visz a Bárók termébe, ahol ma a városi tanács tartja üléseit. A város történelmi műemlékei közt található a Palazzo Reale (királyi palota, 17-19. sz.), amelynek 168. m hosszú homlokzatán a nyolc legjelentősebb nápolyi uralkodó szobra díszeleg.

Boon fórum - Nápoly

Boon fórum - Nápoly

Gazdag történelme, kulturális élete van. Híres népszokásairól, valamint konyhájáról. A nápolyi nyelv (napulitano), Olaszország egyik gazdag és színes regionális nyelve. Történelmi jelentősége, valamint kiemelkedő gazdasági teljesítménye révén Dél-Olaszország nemhivatalos fővárosának tartják.

Hotdog - Nápoly

Hotdog - Nápoly

Látnivalók Annak ellenére, hogy Nápoly Olaszország és egyben Európa egyik legszebb és történelmi emlékekben leggazdagabb városa, a turistaforgalom elkerüli, az ország más városaihoz mérve kevésbé látogatott. Nápoly történelmi központja Nápoly legismertebb épülete: a Castel Nuovo A San Francesco di Paola templom a Piazza Plebisciton Nápoly látképe háttérben a Vezúvval

Nápoly - Múzeumok

Nápoly - Múzeumok

Museo Principe Diego Aragona Pignatelli Cortes - több kiállítást is tartalmaz: a Banco di Napoli iparművészeti gyűjteményét valamint egy hintókat és régi angol meg francia automobilokat felvonultató kiállítást. Chiaiaban található a Villa Pignatelliben. Museo Archeologico Nazionale di Napoli - a régészeti múzeum az egyik leggazdagabb Olaszországban, elsősorban az értékes Pompeii-ból és Herculaneumból származó műtárgyaknak köszönhetően. Museo Nazionale di Capodimonte - a Capodimonte-palota berendezési tárgyait mutatja be, valamint néhány egykori királyi lakosztály is megtekinthető. Ezenfelül a Nápolyi Nemzeti Galéria kiállításai is itt láthatók értékes XII-XVIII. századi festményekkel. Museo di San Martino - a Certosa di San Martino kolostorban berendezett múzeum Nápoly spanyol- és Bourbon-kori emlékeit mutatja be (porcelánok, festmények, szobrok stb.) Museo MADRE - (Museo d'Arte Contemporanea Donna Regina) a modern művészetek múzeuma rengeteg értékes alkotást vonultat fel Carlo Alfanotól Gilberto Zorio-ig. Museo Artistico Industriale Filippo Palizzi - a Filippo Palizzi Iparművészeti múzeum elsősorban gazdag kerámia és porcelán gyűjteményéről híres, melynek darabjai nemcsak a nápolyi manufaktúrákból származnak, hanem találunk közöttük etruszk, római sőt egyiptomi darabokat is.

Nápoly fórum

Nápoly fórum

Nápoly, mint az egyik legnagyobb és turisztikailag legvonzóbb Olasz város számos érdekességgel szolgálhat. Látnivalóiról és a környék nevezetességeiről, így például a Vezúvról és Pompey-ről szól ez a fórumtéma. Sokak szerint kissé koszos város nem mindenkinek fog tetszeni, mások kihagyhatatlannak tartják. Olvasd el mások mi írnak Nápolyról, vagy oszd meg saját utazási élményeid.

Nápoly idegenvezetés Kovács Ágnes helyi magyar idegenvezetővel!

Nápoly idegenvezetés Kovács Ágnes helyi magyar idegenvezetővel!

Nápoly a ?legolaszabb olasz város, ahol a szűk sikátorokból állandóan robogós fiatalok özönlenek ki (esetenként robogónként hárman-négyen is), a nagytöbbség hamis Dolce & Gabbana vagy Gucci cuccokban jár, eszeveszetten és látszólag teljesen rendszertelenül vezet, senki sem mozdul ki otthonról napszemüveg nélkül, valamint Itália-szerte itt sütik a legfinomabb pizzát.

Nápoly látnivalói

Nápoly látnivalói

Nápoly a legnagyobb Dél-Olasz város, ami több dolog miatt híres. Számos látnivaló, művészeti, történelmi emlék található a városban, de Nápoly határában van Vezúv is, ami meghatározza a környék képét. További látnivalók a környéken Pompei elpusztult városa, valamint a Sorrento-félsziget. Meg kell említeni azonban, hogy a turisták által nem annyira látogatott részeken sok a szemét.

Nápolyi beszámoló

Nápolyi beszámoló

Nápoly egy nagyon érdekes hely, a nápolyiak talán a legarogánsabbak és a leghangosabbak egész Olaszországban. Utálják a közlekedési szabályokat (nem is tartják be), utálják a biztonsági övet (ők voltak az elsők Olaszroszágban, akik biztonsági öv mintájú fehér pólóban vezettek).

Nápolyi Épületek

Nápolyi Épületek

Ez pedig itt a kopottságában is szép, szépségében is kopott utcafront, ami engem színeiben kapott meg. Ilyen koptt épület nálunk is sok van, de valahogy nem ilyen... Vagy a szomszéd fűje mindig zöldebb.

Hirdetés
Nápolyi Látnivalók

Nápolyi Látnivalók

Nápolyban nem szabad kihagyni: - Ciro éttermet a Mergellina állomásnál - Ziateresa éttermet a Castel dell'Ovonál - Pizzeria da Michele pizzériát a vasútállomásnál - Pizzeria da Brandi a Piazza Plebiscitohoz közel a via Chiaia-n - Castel dell'Ovo, Piazza Plebiscito, Piazza Municipio, Maschio Angioino kastély - Sant'Elmo kastély, Certosa di San Martino múzeum - és persze a vulkán (Torre del Grecon keresztül) Búvárkodásra az alábbi helyeket ajánlotta: - kiindulás Baiaból (ott érdemes búvárközpontot keresni) - Formicherack nevű merülőhely Vivara és Ischia között Procidában - általában az öbölben roncs, merülőhely sok van - Sant'Angelo d'Ischia merülőhely, ahol pár száz méterre a parttól százméter mélybe zuhan a sziklafal

Nápolyi öböl gyöngyszemei:Sorrento, Capri, Pompei, Vezúv

Nápolyi öböl gyöngyszemei:Sorrento, Capri, Pompei, Vezúv

Idén nyáron úgy döntöttünk meghódítjuk Nápolyt és látnivalóit. Van ez a mondás: Nápolyt látni és meghalni,Nápolyt látni és megszeretni. Nos, ez elsőre nem tűnik olyan igaznak, mert ahogy a legolcsóbb reptéri 3S busz bevitt minket Nápoly fő központjába, a Piazza Garibaldira, igencsak elcsodálkoztam. Ugyanis innen nézve nem tűnik olyan szépnek a világhírű város. Inkább zsúfoltnak és koszosnak. De hát tudjuk hogy Nápoly tele van szeméttel, de hogy ennyivel? Sebaj,a szemét hagyján, de a közlekedés is furcsa egy nyugat-európai ember számára. Nem tartja be senki a közlekedési szabályokat, áthajtanak itt-ott a piroson, a gyalogosok ott mennek át ahol tudnak, nem nagyon érdekel senkit.

Nápolyt látni Cezetával, 1964-ben

Nápolyt látni Cezetával, 1964-ben

Kevesen tudják ma már, mit jelentett az IKKA rövidítés, és mi volt ez az intézmény az 1950-es években. Én úgy emlékszem, az IBUSZ Külföldi Kereskedelmi Akció rövidítése volt a négy betű. Ma az IBUSZ szó hallatán mindenki az IBUSZ Utazási Iroda Kft.-re gondol, pedig eredetileg az IBUSZ szó jelentése egészen más volt: Idegenforgalmi, Beszerzési, Utazási és Szállítási Részvénytársaság (alapítva: 1902).

Olaszország válasza a Riviérára

Olaszország válasza a Riviérára

A Costiera Amalfitana vagyis az Amalfi-part Nápolytól mintegy 80 kilométerre délre, a Salernói-öbölnél fekszik. Az Amafli-parton 11 városka található, mind egy-egy kis ékkő a tengerre néző meredek sziklafalak mentén. Jóllehet az Amalfi-partot évszázadokig csak a tenger felől lehetett megközelíteni, ma már az autósok is gyönyörködhetnek a szerpentinek oldalából. Az Amalfi-part és a 11 kistelepülés 1997-óta az UNESCO Világörökség listáját gazdagítják, s legkeresettebb üdülőhely, a névadó Amalfi és a közeli Sorrento a magyar turisták körében is kedvelt.

Valkay Erzsébet idegenvezető

Valkay Erzsébet idegenvezető

Olaszországban minden Tartomány független turizmus-ügyben, de helyi idegenvezetői tevékenységet csak az erre külön kiírt pályázat nyertesei folytathatnak. Az elmúlt években egyetlen ilyen pályázat volt itt Campaniaban, és sikeresen véve az akadályokat 2004 szeptemberétől hivatalos magyar nyelvű idegenvezető vagyok Nápolyban és környékén. Évek óta nagy szeretettel kalauzolom el az otthonról érkező csoportokat, egyéni turistákat, baráti társaságokat.

Tuti menü